maandag 28 november 2011

Foto's Albereta park Florence

Foto: copyright R. v/d Wielen voor Ontdekflorence
volg ontdekflorence op instagram
Vanmorgen nog even een stukje door het Albereta park...Met m'n iphone op zak kan ik het niet laten om weer wat foto's te maken. Het mooie weer houdt aan en de bomen steken zo mooi af tegen de blauwe lucht!
Enjoy!
Foto: copyright R. v/d Wielen voor Ontdekflorence
volg ontdekflorence op instagram

Foto: copyright R. v/d Wielen voor Ontdekflorence
volg ontdekflorence op instagram
Foto: copyright R. v/d Wielen voor Ontdekflorence
volg ontdekflorence op instagram




zaterdag 26 november 2011

Fietsen en wandelen in een Florentijns park

Florence heeft eigenlijk maar twee wat grotere publieke parken met 'Le Cascine' als hoofdrolspeler en 'L'albereta/ L'Anconella' met een mooie tweede plaats. Ik woon tegenover het park Albereta dus ik kom er regelmatig.

Uitzicht vanuit het park Albereta
Foto R.v/d Wielen voor Ontdekflorence
volg ontdekflorence op Instagram
Het park Albereta,
Vanaf Piazza Ravenna (als je van de stad komt, bijvoorbeeld met buslijn 23/30/31) heb je via de Viale dell'Albereta ingang tot het openbare park L'Albereta. Dit 4 kilometer lange park loopt langs de rivier de Arno tot aan de zone 'Nave a Rovezzano'. Aan het eind van het park (L'anconella geheten) ligt een mooie grote speeltuin voor kinderen, er is een overdekt draaimolen, twee kleine vijvers, een bar en een Pizzeria.

Bomen in het park Albereta
Foto R.v/d Wielen voor Ontdekflorence
volg ontdekflorence op Instagram
In de zomer is het hier heerlijk koel en kun je onder de bomen van de schaduw genieten, ben je een echte zonne aanbidder dan is dit dè plek om lekker bruin te bakken. In de herfst maak je hier de heerlijkste herfstwandelingen en kun je genieten van de mooiste gekleurde bomen.

Uitzicht vanuit het park Albereta
Foto R.v/d Wielen voor Ontdekflorence
volg ontdekflorence op Instagram
Kom je met de fiets vanaf het centrum dan kun je zo het hele park doorkruizen, de paden zijn onverhard maar er is prima op te fietsen. Steek de Arno bij de 'Ponte di Varlungo' over en ga rechts af, nu kun je de arno aan de andere kant volgen en doorwandelen of fietsen (ze zijn op dit moment met een nieuw fietspad bezig) tot Pisa !

Bomen in het park Albereta
Foto R.v/d Wielen voor Ontdekflorence
volg ontdekflorence op Instagram
Lees voor een mooie wandeling in de stad ook:



vrijdag 18 november 2011

Het transport van Pisa airport naar Florence

Wil je naar Florence vliegen en dan het liefst low budget? Er zijn een aantal vliegtuigmaatschappijen die vanaf Nederland goedkoop naar Pisa vliegen, zoals Ryanair en Transavia. Vanaf het vliegveld van Pisa kun je dan met de trein of met de bus naar Florence, waar je in hartje centrum aankomt.


Nieuwe Shuttle Service,
Sinds kort heeft Pisa Airport er een nieuwe shuttle service bij, deze bus van de 'Autostrade' (eigenaar van de tolwegen in Italie) pendelt tussen Florence en Pisa Airport en vertrekt ongeveer om het uur.


De kaartjes en de vertrektijden,
Voorheen werden in het vliegtuig van Ryanair de kaartjes van een andere shuttle service verkocht; Terravision. Dit is sinds kort veranderd. Ryanair verkoopt nu in het vliegtuig alleen nog maar kaartjes van de nieuwe shuttle service van de 'Autostrade'. In principe is er geen verschil tussen de één en de ander. Het enige waar je even op moet letten zijn de vertrektijden en er zit een heel klein verschil in de kosten voor het kaartje (let op het tarief voor kinderen, die is bij Terravision voordeliger).
Shuttle service 'autostrade' nieuwe partner van Ryanair deze kaartjes
worden in het vliegtuig verkocht.
www.airportbusexpress.it
Shuttle service van Terravision, kaartjes kunnen online gekocht worden-
www.terravision.eu


Met de trein, 
Wil je graag met de trein (die doet er overigens net zolang over als de bus) kijk dan op www.trenitalia.com en schrijf: From: Pisa aeroporto To: Firenze. De reis duurt 0:57 minuten en is een stuk goedkoper dan de bus. De trein vertrekt direkt vanuit het vliegveld (Sla links af richting de check in, loop helemaal rechtdoor en loop het gebouw uit, nu sta je op het perron). Helaas gaat de trein maar 1 keer in de twee uur, dus kijk van tevoren goed naar de tijden. De tickets kunnen ook online worden gekocht of in het vliegveld zelf (bij de arrivals rechts af zit een klein loket).

Goede reis!

Note: Kijk ook op de website van Alitalia, voor direkte vluchten op Florence.




woensdag 16 november 2011

Origineel vintage shoppen in Florence


CERI VINTAGE
Deze vintage winkel ligt in de Oltarno zone en is net zo apart als de buurt waar de winkel zich begeeft (Santo Spirito). Toen ik dit jaar op pad ging voor de 100% Florence stedengids, liep ik samen met Heleen van uitgever Mo'media, Ceri Vintage binnen. De winkel hangt vol met werkkleding, zoals overals en oude spijkerbroeken, militaire kleding en een uitgebreide collectie van oude stoffen en leren tassen.


We zijn de winkel nog niet binnen of we worden hartelijk begroet; de eigenaar denkt dat wij van het mode merk 'Scotch & Soda' zijn, maar we moeten de man helaas teleurstellen. We vertellen hem wat we hier doen en hij begint enthousiast te vertellen over zijn winkel en zijn collectie.
Veel modeontwerpers komen naar Ceri Vintage om inspiratie op te doen, want de collectie van Danilo Ceri gaat zo ver terug als 1800 en waar zie je nog in 'levende lijve' zoveel oude vintage kleding bijelkaar ?


Wil je ook geïnspireerd raken loop deze winkel dan niet voorbij en bewonder deze hele aparte en authentieke vintage collectie en wie weet vind jij hier wel dàt originele kledingstuk waar je al jaren naar op zoek was ....

Ceri Vintage
Adres: Via dei Serragli 26/r (zone Oltrarno/Santo Spirito)
Web: www.cerivintage.it




donderdag 10 november 2011

De smaak van Florence

Een paar weken geleden kwam een bekende Nederlandse blogger naar Florence, Saskia Balmaekers. Samen met het tijdschrift 'De smaak van Italie' en haar eigen blog 'Ciao Tutti' houdt ze Nederland dagelijks op de hoogte van Italië en Italiaanse zaken. 
Saskia Balmaekers
Ik had het genoegen samen met haar een kop koffie te drinken en haar daarna mee te nemen naar de Giardino delle Rose (rozentuin). Saskia liep al dagen rond in Florence om de lekkerste adresjes op te spuren voor de nieuwe gids 'De Smaak van Florence'. 250 adressen, van de lekkerste ijssalon tot de mooiste wijnbarren en restaurantjes... alles komt in deze gids te staan. De gids komt medio mei 2012 uit.
Il Giardino delle Rose
Meer foto's van deze prachtige tuin zien? klik hier
Saskia, waarom ben je met het blog 'Ciao Tutti' begonnen ?
"Met Ciao tutti wil ik graag de passie voor Italië delen en zoveel mogelijk de leuke weetjes, nuttige tips, lekkere adresjes (in Italië en in Nederland) en het laatste nieuws uit Italië met iedereen delen. 
Ik kan me nog heel goed herinneren hoe ik voor de eerste keer de bus uitstapte in het centrum van Rome. Ik was net 18, het was vlak voor de eindexamens en samen met een heleboel andere vierde-, vijfde- en zesdeklassers had ik me al weken verheugd op de Rome-reis. 
Na een lange busreis met weinig slaap kwamen we dan eindelijk in het centrum van Rome aan. De overweldigende hoeveelheid monumenten, de schitterend versierde kerken, de drukte op de pleintjes en het lunchen in kleine barretjes, ik was verkocht! Mijn passie voor Rome groeide uit tot een passie voor Italië en inmiddels gaat er (bijna) geen maand voorbij of ik reis af naar dit prachtige land.




Buiten De smaak van Florence ben je ook nog met een eigen project bezig, kun je hier meer over vertellen ?
"Nou na ruim 600 blogstukjes vroeg David van Iersel, van uitgeverij De Boekenmakers, mij of ik niet samen met hem en zijn team een boek wilde maken. Een boek met als basis mijn dagelijkse blogs, waarin de lezer in woord en beeld meereist door de Italiaanse laars"

Uiteraard wenst Ontdekflorence, Saskia heel veel succes met haar twee nieuwe projecten! Volg Saskia en haar Italiaanse avonturen op de voet via: ciaotutti.nl


vrijdag 4 november 2011

De Boboli Tuin

De achterkant van Palazzo Pitti
foto gemaakt met iphone 3 copyright R. v/d Wielen
Volg ontdekflorence op Instagram! 

De Giardino dei Boboli ligt achter het Palazzo Pitti en er wordt wel gezegd dat het de mooiste tuin van Toscane is. Hij staat ook in 'mijn' stedengids 100% Florence bij de derde wandeling (Oltrarno, San Niccolo & Piazzale Michelangelo) onder 'Leuk om te Doen'. Ik kom hier graag en heb het geluk, als inwoner van Florence, er gratis in te mogen. Ik profiteer dan ook regelmatig om hier een lekkere wandeling te maken met mijn kinderen! (Niet echt geschikt voor wandelwagens!)

Het amfitheater bij binnenkomst
foto gemaakt met iphone 3 copyright R. v/d Wielen
Volg ontdekflorence op Instagram!

Mis dit park niet als je naar Florence komt. Een heuvelachtige oase van rust vol met standbeelden en aangelegd in typische Italiaanse stijl. Je kunt hier heerlijk ronddwalen tijdens een koele zomerdag, maar voor mij is de herfst dè maand om deze super plek te bezoeken.

De Neptunesfontein
foto gemaakt met iphone 3 copyright R. v/d Wielen
Volg ontdekflorence op Instagram!

De kleuren, de geuren, de rust.. echt  fantastisch. En dan te denken aan al dat verkeer in de stad, maar hier op deze heuvel hoor je daar helemaal niks van. Ga lekker op een bankje bij de Neptunes Fontein zitten of loop even die mooie wenteltrap op naar boven en bezoek hier de Rozentuin en het Porselein Museum. Dit is het hoogste punt van de tuin waar je een prachtig uitzicht hebt op de heuvels om Florence heen.

De rozentuin
foto gemaakt met iphone 3 copyright R. v/d Wielen
Volg ontdekflorence op Instagram!

Loop ook de statige cipressenlaan af, helemaal beneden vind je hier de Isolotto-vijver. Als je geluk hebt kun je de citrusplanten zien die hier in grote terracotta potten midden op het eiland in de vijver staan (in de winter staan ze in de 'limonaia' even verder op).

Isolotto
foto gemaakt met iphone 3 copyright R. v/d Wielen
Volg ontdekflorence op Instagram!

Vanaf het park kun je ook naar 'La Specola' het historisch zoologisch museum (het oudste wetenschappelijke museum van Europa).  Je kunt ook via Forte Belvedere en Costa san Giorgio je weg vervolgen en een andere prachtige tuin bezoeken; Giardino Bardini (hier over de volgende week meer over!)

Limonaia
foto gemaakt met iphone 3 copyright R. v/d Wielen
Volg ontdekflorence op Instagram!